1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den doğal gaza 309 milyon euro yatırım

AB’den doğal gaza 309 milyon euro yatırım

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği iki büyük enterkonnekte doğal gaz altayapı projesi için 309 milyon euro yatırım yapacak. AB Doğu Baltık Denizi...

AB’den doğal gaza 309 milyon euro yatırım

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği iki büyük enterkonnekte doğal gaz altayapı projesi için 309 milyon euro yatırım yapacak. 

AB Doğu Baltık Denizi Bölgesi ile Orta Doğu Avrupa'nın enerji sorunlarının çözümünde kilit rol oynayacak iki büyük gaz projesi için kesenin ağzını açıyor. Avrupa Komisyonu Danimarka ve Polonya (Baltık Boru) arasındaki doğal gaz bağlantısı için 33 milyon € ve Polonya ve Litvanya (GIPL) doğal gaz enterkonnekte boru hattı için de 276 milyon € yatırım yapacak. 

Baltık Boru hattı bağlantısının gaz kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve rekabeti artırması bekleniyor. GIPL ise Baltık Denizi bölgesinin gaz sisteminin izolasyonunu sona erdirmeye ve bunu iç enerji piyasasına entegre etmeye yardımcı olacak.

AB İklim Eylemi ve Enerji Komiseri Miguel Arias Canete güçlü, modern ve stratejik bir enerji altyapısının Enerji Birliği’nin önemli bir parçası olduğunu belirterek, Avrupa Komisyonu’nun görev süresi boyunca bunu güçlendirmeye kararlı olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler