1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den enerji altyapısına 873 milyon € yatırım

AB’den enerji altyapısına 873 milyon € yatırım

Enerji Günlüğü - AB, enerji altyapısını güçlendirmek için sekiz elektrik ve dokuz doğal gaz projesine toplam 873 milyon euro yatırım yapma kararı aldı.Avrupa...

AB’den enerji altyapısına 873 milyon € yatırım

Enerji Günlüğü - AB, enerji altyapısını güçlendirmek için sekiz elektrik ve dokuz doğal gaz projesine toplam 873 milyon euro yatırım yapma kararı aldı.

Avrupa Birliği, sınırları içinde enerji hatlarını ve doğalgaz borularını yenilemek ve genişletmek ve böylece kıtanın dört bir yanındaki tüketicilere daha ucuz ve daha güvenli enerji sunmak amacıyla enerji altyapısını güçlendirecek. Bunun için kesenin ağzını açan AB, toplamda 873 milyon euro değerinde yatırım yapmayı planlıyor. Seçilen 17 proje Connecting Europe Facility (CEF) tarafından fonlanacak.

Seçilen bu projelerin sekizi elektrik sektöründe ve ayrılan fon ise 680 milyon avro. Burada da en büyük payı 578 milyon euro ile Fransa ve İspanya arasında kurulacak yeni enerji hattı aldı. Bu miktar enerji alanında şu ana kadar verilmiş en büyük mali yardım olma özelliğine sahip. 1,75 milyar euroya mal olacak 370 kilometre uzunluğundaki hattın 2025’te hayata geçirilmesi bekleniyor.

Doğal gaz sektöründeki dokuz proje ise 193 milyon avro fon alacak. Bunlardan dördünde inşa çalışması gerekirken, 13’ü de araştırma ve araştırma üzerine yoğunlaşacak.

AB’DEN FRANSA-İSPANYA ELEKTRİK HATTINA FİNANSMAN

Önceki ve Sonraki Haberler