1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’den İBB’ye 3 milyon avro sürdürülebilir enerji hibesi

AB’den İBB’ye 3 milyon avro sürdürülebilir enerji hibesi

AB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sürdürülebilir enerji konusunda projelerin geliştirilmesi için hem danışmanlık hizmeti hem de 3 milyon avro hibe desteği verecek.

AB’den İBB’ye 3 milyon avro sürdürülebilir enerji hibesi

Enerji Günlüğü - AB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sürdürülebilir enerji konusunda projelerin geliştirilmesi için hem danışmanlık hizmeti hem de 3 milyon avro hibe desteği verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Mayıs 2021 tarihinde “EUforEnergy” programı kapsamında, “Enerji Dönüşümü için Avrupa Birliği (AB): Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi’ne yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı. Projeyle birlikte AB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Planı”nın (SECAP) geliştirilmesi konusunda danışmanlık hizmeti verecek, teknik destek ve kapasite desteği sağlayacak.

Litvanya’dan gelen bir heyetle İBB’nin Saraçhane yerleşkesinde imzalanan anlaşma ile AB, İBB’ye 3 milyon avro hibe desteğinde bulunacak.

“ARTIK SOMUT ADIMLAR ATACAĞIZ”

Atılan imzaların ardından, proje hakkında bilgiler aktaran İBB Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka, “Bu proje ile çağımızın ve geleceğimizin en büyük problemi olan küresel ısınmaya karşı mücadelede İBB, artık somut bir eylem planına sahip olacak dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler