1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. AB’den İngiltere nükleer enerjisine yeşil ışık

AB’den İngiltere nükleer enerjisine yeşil ışık

Enerji Günlüğü – Avrupa Birliği, EDF'nin İngiltere'de kuracağı nükleer santrale yeşil ışık yaktı.İngiltere ilk nükleer enerji santralini kurma...

AB’den İngiltere nükleer enerjisine yeşil ışık

Enerji Günlüğü – Avrupa Birliği, EDF'nin İngiltere'de kuracağı nükleer santrale yeşil ışık yaktı.

İngiltere ilk nükleer enerji santralini kurma planı için AB’nin desteğini arkasına aldı. AB Komisyonu sözcüsü Antoine Colombani, EDF'in İngiltere'nin Hinkley Point bölgesinde inşaa edeceği nükleer santral için AB Komisyonu ve İngiliz yetkililer arasında yürütülen müzakerelerin tamamlandığını bildirdi.

Sözcü, AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Joaquim Almunia'nın Komisyon üyelerine EDF'in bu nükleer santral yatırımına onay verilmesi için tavsiyede bulunacağını, Komisyon'un konuyu Ekim ayında görüşeceğini söyledi.

AB Ekim ayında santralin yapımına onay verirse bu, 2011 Fukuşima nükleer felaketinden sonra nükleer endüstrisi için büyük bir destek olacak.

Öte yandan, Avrupa Komisyonu dün yaptığı açıklamada, nükleer santral planının AB devlet desteği yasaları ile uyumlu olduğunu söyledi ancak destek ile ilgili herhangi bir detay vermedi.

Batı Avrupa’daki diğer nükleer projelerinin durumu ise pek parlak değil. Fransız Areva SA ve Siemens’in Finlandiya’da kurmakta oldukları bir reaktör ve yine Areva SA ile EDF’nin Kuzey Fransa’da kurmakta oldukları reaktör maliyetlerin aşırı artması ve erteleme sorunları ile boğuşuyor.

İngiltere’nin en son nükleer enerji projesi 1988-1995 yılları arasında kurulan Sizewell B santrali idi.

Önceki ve Sonraki Haberler