1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den İran’a tam destek

AB’den İran’a tam destek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği ve İran doğalgaz, petrol ürünleri, gaz kondensat ve petrokimya ticareti konularında çalışacak ortak bir çalışma...

AB’den İran’a tam destek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği ve İran doğalgaz, petrol ürünleri, gaz kondensat ve petrokimya ticareti konularında çalışacak ortak bir çalışma grubu oluşturacaklar.

AB Enerji Komisyonu Başkanı Miguel Arias Cañete, Avrupa Birliği ve İran'ın petrol ticareti konularında çalışacak ortak bir çalışma grubu oluşturmayı kabul ettiklerini söyledi. Oluşturulan grup İran'ın nükleer anlaşmadan yararlanması için çalışacak.

GEREKİRSE ABD’NİN KARŞISINDA DURMAYA HAZIRIZ

İran Atom Ve Enerji Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile Tahran’da yaptığı görüşmede, İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını ve tüm taahhütlerini yerine getirdiğini söyleyen Cañete, “Buna karşılık Avrupa da tüm taahhütlerine bağlı kalacaktır” ifadesini kullandı.

Amerika’nın nükleer antlaşmaya yönelik attığı adımlar karşısında Avrupa’nın anlaşmaya bağlı kalacağını vurgulayan Avrupa Enerji Komisyonu Başkanı nükleer antlaşmanın devamından yana olduklarını belirterek “Bu konuda gerekirse ABD’nin de karşısında durmaya hazırız” ifadesini kullandı.

İRAN İLE AB ARASINDA PETROL MÜZAKERELERİ BAŞLADI

Öte yandan İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Brüksel'de İran ve üç Avrupa ülkesi arasında gerçekleşen son zirvede, iki tarafın detaylı müzakerelere girmesi gerektiğine işaret edilmişti. Bugün ise İran ve Avrupa arasında petrol, doğalgaz, petrol ürünleri, gaz kondensat ve petrokimya sektörü konusunda detaylı görüşmeler başlatılmış oldu” dedi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler