1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den Kuzey Akım 2’yi engelleyebilecek öneri

AB’den Kuzey Akım 2’yi engelleyebilecek öneri

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını engelleyebilecek olan AB'nin iç enerji piyasası kurallarını offshore gaz boru...

AB’den Kuzey Akım 2’yi engelleyebilecek öneri

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını engelleyebilecek olan AB'nin iç enerji piyasası kurallarını offshore gaz boru hatlarını da kapsayacak şekilde genişletme önerisinde bulundu.

Avrupa Komisyonu, Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını engellemek için yeni bir adım attı. Avrupa Komisyonu, AB'nin iç enerji piyasası kurallarını offshore gaz boru hatlarını da kapsayacak şekilde genişletmeyi önerdi. 

Komisyonun önerisi, tüm ithalat boru hatlarının AB'nin boru hatlarının doğrudan doğal gaz tedarikçilerine ait olamayacağı kuralına uyulmasını, en az yüzde 10 kapasitenin üçüncü tarafların kullanımına açılmasını, operasyonun şeffaf olmasını içeriyor. 

AB'den bir yetkili Komisyon'un önerisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "bu öneri, tüm problemleri çözmez ve bunların bazılarının müzakere edilmesi gerekli" diye konuştu.

Öneri, Çarşamba günü AB Komisyonu üyelerinin onayına sunulacak. Üyelerin onay vermeleri halinde nihai onay için üye ülkelere ve Avrupa Parlamentosu'na gönderilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler