1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB`den muhaliflere petrol müjdesi

AB`den muhaliflere petrol müjdesi

Enerji Günlüğü - AB, Suriye'ye uygulanan petrol ambargosunu gevşeterek, muhaliflerden petrol satın alınmasına yeşil ışık yaktı.Deutsche Welle’nin...

AB`den muhaliflere petrol müjdesi

Enerji Günlüğü - AB, Suriye'ye uygulanan petrol ambargosunu gevşeterek, muhaliflerden petrol satın alınmasına yeşil ışık yaktı.

Deutsche Welle’nin haberine göre AB, Suriye'ye yönelik ambargoyu muhalifler lehine gevşetti. Her iki tarafa yönelik silah ambargosu üç ay uzatılsa da, muhaliflere 'öldürücü olmayan' araçlar ve teknik yardım artık sağlanabilecek.  Lüksemburg'da bir araya gelen Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkenin dışişleri bakanları Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu vasıtasıyla petrol satın alınabilmesine yeşil ışık yaktı. Başlangıçta deneme amacıyla 1 Haziran'a kadar Koalisyon'un onayıyla Suriye'den petrol ithal edilecek.

Avrupalı şirketler de sadece muhaliflere olmak üzere petrol ve gaz sanayine yönelik teknolojiler ihraç edebilecek. İleride Suriye muhalefeti için ticaret ve malî sektöre yönelik istisnaî uygulamaların da getirilebileceği kaydediliyor. Alınan kararın ardında sivil halkın içinde bulunduğu durumu iyileştirme ve Suriye muhalefetini güçlendirme çabası bulunuyor. AB üyeleri Eylül 2011'den itibaren Suriye'den petrol ithalatını ve bu ülkenin enerji altyapısına yatırımı yasaklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler