1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB’den Naftogaz’a bölünme uyarısı

AB’den Naftogaz’a bölünme uyarısı

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Ukrayna kamu doğal gaz ve petrol şirketi Naftogaz’ın finansman alabilmesi için üretim ve iletim çalışmalarını...

AB’den Naftogaz’a bölünme uyarısı

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Ukrayna kamu doğal gaz ve petrol şirketi Naftogaz’ın finansman alabilmesi için üretim ve iletim çalışmalarını 2020 yılına kadar ayırması şartını tekrarladı. 

Avrupa Komisyonu'nun Enerji Birliği'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Maroš Šefčovič, Naftogaz'ın ayrıştırılmasının önemli bir konu olduğunu, çünkü Naftogaz ile Gazprom arasındaki bir sonraki sözleşmenin, tamamen sertifikalı yeni bir iletim sistemi operatörü (TSO) tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

Komisyon, Naftogaz’daki bu ayrışmanın en geç 1 Ocak 2020 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini açıkladı. Komisyon, iletim sistemi operatörünün (TSO) bu zamana kadar işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için iki aşamalı bir süreç öngörüyor. 

Ukrayna son bir kaç yıldır uluslararası finans kuruluşlarından gaz sektöründeki reformlar için, özellikle de transit gaz sisteminin modernizasyonu için 1 milyar dolar kredi aldı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler