1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB'den Rusya'ya Siemens yaptırımı

AB'den Rusya'ya Siemens yaptırımı

Enerji Günlüğü - AB, Kırım'a Siemens gaz türbini sevkiyatı ile ilgili 3 Rus vatandaşı ve 3 Rus şirketini kara listeye aldı. B, Alman Siemens şirketinin...

AB'den Rusya'ya Siemens yaptırımı

Enerji Günlüğü - AB, Kırım'a Siemens gaz türbini sevkiyatı ile ilgili 3 Rus vatandaşı ve 3 Rus şirketini kara listeye aldı. 

B, Alman Siemens şirketinin Rusya'ya sattığı doğalgaz türbinlerinin Kırım'da kullanıldığının ortaya çıkması nedeniyle Moskova'ya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı. Kara listeye eklenenler arasında Enerji Bakanı Yardımcısı Andrey Çerezov da bulunuyor. 

AB'den yapılan açıklamada, söz konusu şirket ve şahısların mal varlıklarının dondurulacağı ve AB'ye giriş yasağı koyulacağı belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise AB'nin kararına tepki gösterilerek, "Berlin tarafından ön ayak olunan bu adımı, düşmanca ve dayanaksız olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Andrey Çerezov dışında Enerji Bakanlığı yetkilisi Yevgeniy Grabçak ve Siemens'in türbinlerini modernize eden Rus Technopromexprt şirketinin genel müdürü yaptırım listesine eklenen yeni isimler oldu. AB'nin genişletilmiş yaptırım listesinde Technopromexprt ve Interavtomatika şirketleri de yer aldı.

Rusya'ya doğalgaz türbinleri tedarik eden Alman Siemens şirketi, sattığı türbinlerin, AB'nin yaptırım listesinde yer alan Kırım'da kullanıldığının ortaya çıkması üzerine Rus şirketleriyle kurduğu 'Interautomatika' adlı ortak girişimden çıkma kararı almıştı.

RUSYA KIRIM'DAKİ İKİ SANTRALDE SİEMENS EKİPMANI KULLANACAK

Önceki ve Sonraki Haberler