1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’den Soma’ya 8 milyon Avro hibe

AB’den Soma’ya 8 milyon Avro hibe

Enerji Günlüğü - AB, Soma’da enerji verimliliğini sağlayacak ve elektrik üretimini ‘akıllı’ hale getirecek projeye 8 milyon Avro destek sağlayacak.Manisa’nın...

AB’den Soma’ya 8 milyon Avro hibe

Enerji Günlüğü - AB, Soma’da enerji verimliliğini sağlayacak ve elektrik üretimini ‘akıllı’ hale getirecek projeye 8 milyon Avro destek sağlayacak.

Manisa’nın Soma ilçesi için hazırlanan ‘Akıllı Kentler’ projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye’nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazandı. 

Ulusal koordinasyon görevi TÜBİTAK tarafından yürütülen Horizon 2020 (H2020) AB Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında hayata geçirilen projeyle Soma’daki binalar enerji verimli hale getirilirken SEAŞ’ın faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan atık ısının yerleşim bölgeleri için kullanılması sağlanacak.

Soma Belediyesi, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (SEAŞ), İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Mir Arge firmalarının Avrupalı ortakları ile birlikte yer aldığı Enerji Verimliliği ve Salım Azaltımı Sağlayan Yenilikçi, Bütünleşik Enerji Sistemleri konulu “Cityfied Akıllı Kentler-Smart Cities” projesi, AB tarafından 50 milyon euro ile desteklenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler