1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. AB'den Suriyeli öğrencilere güneş enerjisi desteği

AB'den Suriyeli öğrencilere güneş enerjisi desteği

Enerji Günlüğü - Türkiye'de Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde bulunan okullara kurulacak güneş enerjisi sistemleri...

AB'den Suriyeli öğrencilere güneş enerjisi desteği

Enerji Günlüğü - Türkiye'de Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde bulunan okullara kurulacak güneş enerjisi sistemleri ve enerji verimliliği projeleri için AB destek sağlayacak.

AB, Türkiye'ye vereceği 3 milyar Euro'luk Sığınmacı Mali İmkan Fonu kapsamında Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde güneş enerjisi kurulması için destek sağlayacak. Avrupa Birliği (AB), Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankası (KfW) arasında Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde güneş enerjisi ve enerji verimliliği için 37,546 milyon Euro'luk destek sağlayacak. 

Buna göre anlaşma kapsamında, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde lisanssız elektrik mevzuatı kapsamında güneş enerjisi projeleri ve bakanlığa ait binalarda enerji verimliliği uygulamaları gerçekleştirilecek. Proje kapsamında zemine monte olarak toplamda 10 ila 15 MW arası, 120 okulun çatısında ise toplamda 5 ila 10 MW arası kapasiteye sahip güneş panelleri kurulacak. Projenin enerji verimliliği ayağında ise 15 eğitim yapısında termal güneş enerjisi sistemleri, yeni kazan ekipmanları, yalıtım ve elektrik tesisatlarına yönelik çalışmalar yürütülecek. Projede zemine monte projeler için 14 milyon avro, çatı üstü güneş elektriği projeleri için 10 milyon avro ve enerji verimliliği projeleri için 10 milyon avro bütçe ayrıldı. 

AB'DEN TEMİZ ENERJİ PAKETİ

Önceki ve Sonraki Haberler