1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB`den Türk Akımı projesine destek

AB`den Türk Akımı projesine destek

Enerji Günlüğü -AB, Türkiye’yi Avrupa’nın enerji üssü yapacak üç önemli gaz projesine destek vereceğini açıkladı.Avrupa Birliği’nin resmi internet...

AB`den Türk Akımı projesine destek

Enerji Günlüğü -AB, Türkiye’yi Avrupa’nın enerji üssü yapacak üç önemli gaz projesine destek vereceğini açıkladı.

Avrupa Birliği’nin resmi internet sitesinde yayınlanan belgeye göre, Orta Avrupa ve Doğu Avrupa’ya ilişkin Türk Akımı,TANAP ve TCP enerji projelerini ‘öncelikli’ ilan edilerek onaylandı.

Bu projelerin başında Türk Akımı’nın doğurduğu, Yunanistan’dan Avusturya’ya uzanacak Tesla boru hattı geliyor. AB, Hazar doğalgazını Avrupa’ya ulaştıracak Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Azeri-Türkmen doğalgazını Türkiye’ye taşıyacak Trans-Hazar Boru Hattı (TCP) projelerine de katkı sağlayacak.

Özellikle yıllık 27 milyar metreküp kapasiteli, 2019’da bitmesi planlanan, bin 300 kilometrelik Tesla hattı, Türk Akımı’nı Avusturya’ya uzatacak ek boru hattı olarak Türk Akımı için de ‘kritik bir eşik’ olarak değerlendiriliyor. Tesla boru hattının, Türk Akımı üzerinden Rus gazını, TANAP projesi üzerinden de Azeri gazını alacağı belirtiliyor.

AB’nin bu projeleri öncelikli ilan etmesi, Brüksel’in bugüne kadar Türk Akımı’na mesafeli duran tavrının da yumuşadığı anlamına geliyor.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler