1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. AB'den Türkiye'ye Akkuyu NGS'den vazgeç çağrısı

AB'den Türkiye'ye Akkuyu NGS'den vazgeç çağrısı

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu, Akkuyu Nükleer Santrali sahasının büyük depremler yaşanmasına yatkın bir bölge olduğu uyarısını yaparak Türkiye'yi...

AB'den Türkiye'ye Akkuyu NGS'den vazgeç çağrısı

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu, Akkuyu Nükleer Santrali sahasının büyük depremler yaşanmasına yatkın bir bölge olduğu uyarısını yaparak Türkiye'yi santrali inşa etme planından vazgeçmeye çağırdı.

Avrupa Parlamentosu'nun bugün onayladığı Türkiye Raporu'nda Türkiye'ye Akkuyu'ya nükleer santral inşaa etme planından vazgeçme çağrısı da yer aldı. Avrupalı parlamenterlerin 477 oyla onayladıkları Rapor'un 31'nci maddesinde "Türk Hükümetini, büyük depremler yaşanmasına yatkın bir bölgede Akkuyu nükleer santralini inşaa etme planını durdumaya çağırıyoruz." denildi.

SANTRAL AKDENİZ BÖLGESİ İÇİN DE BÜYÜK TEHDİT

Türk hükümetinin Akkuyu'ya ilişkin planlarına Yunanistan ve Kıbrıs gibi komşu ülkeleri dahil etmesi veya en azından bu ülkelerle danışmalarda bulunması gerektiği ifade edilen raporda, "Bu nükleer santral sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Akdeniz bölgesi için büyük bir tehdit oluşturuyor" ifadelerine yer verildi. 

Raporda, bu çağrının Türkiye'nin de taraf olduğu Espoo Konvansiyonu çerçevesinde yapıldığı, Espoo Konvansiyonu'nun üye ülkelere büyükm projeler konusunda birbirlerini uyarma ve danışmalarda bulunma yükümlülüğü getirdiği ifade edildi. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler