1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’den ucuz enerji hamlesi!

AB’den ucuz enerji hamlesi!

Enerji Günlüğü - AB, elektrik fiyatlarında artışı engellemek için yeni bir düzenleme yapmak istiyor. Konunun gelecek zirvede görüşüleceği bildirildi.Alman...

AB’den ucuz enerji hamlesi!

Enerji Günlüğü - AB, elektrik fiyatlarında artışı engellemek için yeni bir düzenleme yapmak istiyor. Konunun gelecek zirvede görüşüleceği bildirildi.

Alman gazetesi 'Süddeutsche Zeitung'da yer alan bir habere göre AB tarafından hazırlanan yeni karar tasarısında, ucuz enerjinin ekonomik büyüme ve yeni iş imkanlarının sağlanması için önemli bir faktör olduğu vurgulandı. Tasarı, yarın Brüksel'de yapılacak üye ülke liderleri zirvesinde ele alınacak.

Alman gazetesinin haberinde, AB tarafından hazırlanan karar tasarısının AB üyelerinin hükümetleri tarafından oylanarak uzlaşmaya varıldığı belirtildi. Buna göre AB ülkelerinde enerji fiyatları her vatandaşın ödeyebileceği şekilde ucuzlayacak, yenilenebilir enerjiye dönüşüm ve diğer enerji teknolojileri için yapılan yardımlara destek verilecek.

Karar tasarısı, Avrupa sanayi sektörü temsilcilerinin AB Konsey dönem başkanı İrlanda Başbakanı Enda Kenny'iye yazdıkları bir mektuptan dolayı hazırlandı. Avrupa Sanayi Birliği Başkanı Markus J. Beyrer tarafından kaleme alınan mektupta, yüksek enerji fiyatlarının, AB ülkelerindeki şirketlerin ekonomik büyüme ve iş imkanı sağlamak için gösterdikleri gayretlerde rekabet gücünü kaybetmesine neden olduğu kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler