1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB'den Ukrayna'ya gaz depolama desteği

AB'den Ukrayna'ya gaz depolama desteği

Enerji Günlüğü - AB, Ukrayna'nın yeraltı doğal gaz depolarının ekonomik olarak verimli olmasına yardımcı olacak.Ukrayna ve Avrupa Birliği, Ukrayna'nın...

AB'den Ukrayna'ya gaz depolama desteği

Enerji Günlüğü - AB, Ukrayna'nın yeraltı doğal gaz depolarının ekonomik olarak verimli olmasına yardımcı olacak.

Ukrayna ve Avrupa Birliği, Ukrayna'nın yeraltı doğal gaz depo tesisleri için kapsamlı çalışma projesi başlattı. Proje AB tarafından fonlanacak ve Avrupa ve Ukrayna enerji piyasası bağlamında sürdürebilir şekilde tasarlanacak. 

Naftogaz yaptığı açıklamada, projenin önümüzdeki 20 yıl boyunca gaz depolama hizmetleri talebini ve Ukrayna'nın UGS pazarındaki fırsatlarını incelemeyi amaçladığını söyledi. Elde edilen sonuçlara dayanarak, UGS'nin kullanımı için çeşitli stratejik senaryolar geliştirilecek.

Proje timi, Ukrayna'nın gaz transit sisteminin verimli çalışması için mevcut gaz depolama tesislerinden hangilerinin gerekli olduğunu analiz edecek. 

Proje kapsamında ilk toplantı 12 Temmuz'da Ukrayna'nın Avrupa Birliği Delegasyonu ofisinde yapıldı. Toplantıya Naftogaz, Ukrtransgaz, Enerji ve Kömür Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve AB'nin seçtiği uluslararası danışmanlar katıldı. Projenin teknik kısmı Fransız doğal gaz depolama operatörü Storengy tarafından gerçekleştirilecek. AB 3. Enerji Paketi ve diğer AB standartlarına uyumun inceleneceği hukuki durumu ise uluslararası hukuk şirketi CMS Cameron Mckenna Nabarro Olswang yürütecek.

Önceki ve Sonraki Haberler