1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. AB’den yenilenebilir enerji personel desteği

AB’den yenilenebilir enerji personel desteği

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, GMKA ve Balıkesir Üniversitesi ortaklığında hazırlanan 9,6 milyon Euro bütçeli yenilenebilir enerjide personel yetiştirilmesi...

AB’den yenilenebilir enerji personel desteği

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, GMKA ve Balıkesir Üniversitesi ortaklığında hazırlanan 9,6 milyon Euro bütçeli yenilenebilir enerjide personel yetiştirilmesi projesine hibe desteği verdi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın Balıkesir Üniversitesi ile ortak olarak yenilenebilir enerjide personel yetiştirilmesi için hazırladığı 9,6 milyon Euro bütçeli proje başvurusu Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Ahmet Turhan, Güney Marmara Bölgesinin Türkiye'nin yenilenebilir enerji üretimi potansiyeli açısından en yüksek bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Günümüzde toplam enerji üretimimizin yüzde 2'si yenilenebilir enerjiden oluşuyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu payın yüzde 15'e çıkarılması 2023 hedefleri arasında önemli bir yer tutmakta. Yenilenebilir enerji üretiminin hızlı artışında en büyük payı Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeli en yüksek olan Güney Marmara Bölgesi alacak. Ancak enerji üretimi yenilenebilir enerji sektörünün sadece bir bölümü, biz Güney Marmara Bölgesi olarak yenilenebilir enerji sektörünün lideri olmayı hedefliyoruz" dedi.

MART 2013'DE YENİLENEBİLİR ENERJİYLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞTAYIN SONUÇLARINI ALDIK

GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AB'nin hibe desteğine hak kazanan projeden söz ederken, yenilenebilir enerjide personel yetiştirilmesiyle ilgili bugüne kadar atılmış adımlara yeni ve büyük bir adım eklendiğini vurguladı. GMKA'nın Balıkesir Üniversitesi ile ortak olarak yenilenebilir enerjide personel yetiştirilmesi için hazırladığı 9,6 milyon Avro bütçeli proje başvurusunun Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandığını kaydeden Ahmet Turhan, Mart 2013'de yenilenebilir enerjiyle ilgili yapılan çalıştayın sonuçlarını aldıklarını söyledi.

PROJENİN SÜRESİ 2 YIL

Vali Turhan, "Bu başarı o çalıştaya katılarak sektörün Türkiye'deki lideri olunması için atılması gereken adımlar hakkında değerli fikirlerini beyan ederek bizleri yönlendiren herkesin başarısıdır. AB'nin katılım öncesi mali yardım aracı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığınca yürütülen kaynakların geliştirilmesi projesi programına ajansımızın kurduğu yenilenebilir gençlik enerjisi Yeniden Sen başlıklı 9,6 milyon Avro'luk proje başvurusu büyük bir başarıya imza atarak desteklenmeye hak kazanan 37 proje içerisinde birinci olmuştur. 9,6 milyon Avro GMKA'nın iki yılda verdiği hibe kadar bir destek. Projenin süresi 2 yıl, ancak en önemlisi sürdürülebilir olması. Proje bittiğinde üniversitemiz yenilenebilir enerji üretimi konusunda belki Türkiye'de değil ama bölgede en ileri konumda olan bir üniversite olmuş olacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler