1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB`den Yunanistan`a enerji için 134 milyon Euro hibe

AB`den Yunanistan`a enerji için 134 milyon Euro hibe

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu Yunanistan’da DEFSA şirketinin yürüteceği dört ayrı enerji projesi için 134 milyon euro fon vermeyi kararlaştırdı.Avrupa...

AB`den Yunanistan`a enerji için 134 milyon Euro hibe

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu Yunanistan’da DEFSA şirketinin yürüteceği dört ayrı enerji projesi için 134 milyon euro fon vermeyi kararlaştırdı.

Avrupa Komisyonu Yunanistan’ın doğalgaz şebeke işletmecisi DEFSA’nın Revythoussa bölgesinde kuracağı LNG tesisi ve Nea Mesimvria bölgesinde kuracağı sıkıştırma istasyonu tesisi ile Evia ve Peloponesus’ a doğru inşa edeceği boru hattı için ulusal ve Avrupa yapısal fonlarından 134 milyon euro hibe etme kararı aldı.

Hibe edilen dört proje için gerekli olan toplam yatırım maliyetinin ise 414 milyon olduğu tahmin ediliyor.

PAPARSENOS: HİBE KARARI DUYULAN GÜVENİN SOMUT BİR KANITI

DEFSA CEO’su George Paparsenos konuyla ilgili “ Yunanistan’da doğal gaz şebekesinin genişletilmesi ve dört yatırım projesinin geliştirilmesi için Avrupa Komisyonu’nun devlet yardımını onaması sadece DEFSA’nın kalkınma programına değil aynı zamanda Yunan ekonomisinin potansiyeline duyulan güvenin somut bir kanıtıdır” diyerek şöyle devam etti, “ Bu projeler doğrudan Yunanistan’da gaz arzı güvenliğini ve gaz iletim kapasitesini arttımayı, dolaylı olarak da CO2 emisyonunu azaltmayı hedefliyor”.

Revythoussa’da kurulacak olan LNG istasyonunun gaz arzı güvenliğini arttırması beklenirken, Nea Mesimvria’daki sıkıştırma istasyonunun ülkenin kuzeyinden güneyine gaz akışını arttıracağı düşünülüyor. Son iki proje olan yüksek basınçlı doğal gaz boru hattı yapımlarının ise, doğal gaz erişiminin olmadığı yerlerde enerji kaynaklarında çeşitliliği sağlaması bekleniyor.

Yunanistan'ın doğalgaz şebeke işletmecisi DEFSA'yı geçtiğimiz Haziran ayında Azerbaycan'ın devlet enerji şirketi SOCAR satın almıştı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler