1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABDli kadın girişimciden güneş enerjili otobüs

ABDli kadın girişimciden güneş enerjili otobüs

Enerji Günlüğü -New Meksikolu bir kadın girişimci eski bir elektrikli otobüsü Meksika'nın ilk güneş enerjili otobüsüne dönüştürdü.Amerika'nın...

ABDli kadın girişimciden güneş enerjili otobüs

Enerji Günlüğü -New Meksikolu bir kadın girişimci eski bir elektrikli otobüsü Meksika'nın ilk güneş enerjili otobüsüne dönüştürdü.

Amerika'nın Güney Batı Bölgesinde bulunan New Meksiko Eyaletinde kadın girişimci Kim Audette eyaletin ilk güneş enerjili otobüsü olan Solar Buzz'u geri dönüşüm mantığıyla yenibaştan yarattı.

Çocukluğunu Alaska'da geçiren Kim Audette, elektriğini değerini de burada öğrendiğini ifade ederek, 2011 yılında çalışmadığı düşünülerek eBay alışveriş sitesinde satışa çıkarılan bir elektrikli otobüsü 18 dolara satın aldığını ifade etti.

Ancak satın aldığı otobüsün çalışır durumda olduğunu belirten Audette, bir kaç yıl boyunca otobüsün iyileştirilmesi üzerinde çalıştığını ve eyaletin ilk güneş enerjili otobüsü haline getirdiğini kaydetti.

OTOBÜSTE HERŞEY MUTLULUK VERİCİ

Audette akaryakıt ya da egzos borusu olmayan otobüsün son derece mutluluk verici olduğunu ve otobüsle ilgili her şeyin pozitif ve havalı olduğunu ifade etti. Audette daha fazla eski otobüsü elden geçirerek güneş otobüsüne dönüştürmeyi planlıyor.

İnternet üzerinden yaptığı araştırma sonrasında solar panelleri yapan Audette, bir kaç başarısız denemenin ardından ev yapımı güneş paneli üretimini başararak, ardından bunları otobüse monte etti.

Şu anda otobüs Eyalet yönetiminden ulaşım servis lisansı almış durumda. Araca biniş ücreti 3 Dolar, günlük biniş ücreti ise 5 Dolar.

Önceki ve Sonraki Haberler