1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD`li şirketler İran`dan petrol alıyor

ABD`li şirketler İran`dan petrol alıyor

Enerji Günlüğü - İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullah, ABD'li şirketlerin sahte belgelerle İran'dan petrol adığını söyledi. Abdullah, birçok...

ABD`li şirketler İran`dan petrol alıyor

Enerji Günlüğü - İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullah, ABD'li şirketlerin sahte belgelerle İran'dan petrol adığını söyledi. Abdullah, birçok ABD'li şirketin sahte belgelerle İran'la ticaret yaptığını savundu. Yeni Şafak'tan Burcu Bulut'a konuşan Amir Abdullah, birçok Avrupa ülkesinin kendilerini ambargo listesinden çıkardığını belirterek petrol ihracatlarının çok iyi yönde seyrettiğini kaydetti.

İran'a ambargo uygulayan ülkelerin ekonomilerinin zarar gördüğünü savunan İranlı bakan yardımcısı şu ifadeleri kullandı: "Petrol ihracatımız her şeye rağmen iyi bir şekilde sürüyor. Mesela Avrupa'daki birçok ülke İran'ı ambargo listesinden çoktan çıkardı bile. Üstelik bu talep de kendilerinden geldi. Çünkü İran'a ambargo uyguladıkları için ekonomileri çok zarar gördü. Ambargoya devam eden ülkeler kendi tuzaklarına kendileri düşmüşlerdir. Önemli bir bilgi de şudur: Şu son iki senede İran'dan en çok petrol satın alan şirketler Amerika ve Avrupa'dan çıkmıştır. Yaptığımız araştırmada da şunu gördük; mesela Amerika'daki bir x şirketi, düzenlediği belgelerle kendisini farklı bir ülkeye mensup gibi gösteriyor ama o şirketin sahiplerinin Amerikalı olduğunu görüyoruz. İşte böyle sahte belgelerle İran ile gizlice ticaret yapmaya çalışıyorlar."

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler