1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABDli Talon, Diyarbakır'da ham petrol depolama tesisi kuracak

ABDli Talon, Diyarbakır'da ham petrol depolama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü –  ABDli Talon Exploration Ltd., Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ham petrol çıkardığı alanda depolama tesisi de kuracak.Bahama Adaları...

ABDli Talon, Diyarbakır'da ham petrol depolama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü –  ABDli Talon Exploration Ltd., Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ham petrol çıkardığı alanda depolama tesisi de kuracak.

Bahama Adaları merkezli Talon Exploration Ltd. şirketi Türkiye şubesi tarafından Diyarbakır İli, Bismil İlçesi, Tepe Beldesi Doruk Köyü Mevkii, ARİ/AME-GYP-TLN 5003 Ruhsat Numaralı Alan Arpatepe Lokasyonu mevkii sınırlarında daha öncesinde petrol arama ve çıkarma izinleri alınmış alanda “Ham Petrol Depolama Tesisi”kurulması planlanıyor.

875.000 TL bedelli projede toplam 5,89 hektarlık alan içerisinde belirlenen ve daha önce izinleri alınmış kuyulardan çıkarılacak petrolün, 6 adet lokasyonda ayrı ayrı depolanması planlanıyor. 

Söz konusu projede 8 adet 500 m3 ‘lük ve 1 adet 560 m3 ‘lük tank olmak üzere toplamda 9 adet tank ve 4.560 m3 depolama kapasitesi hedefleniyor. Projeye en yakın Arpatepe 7 lokasyonunun Doğu yönünde yaklaşık 5,0 km mesafede Dicle Nehrine ait bir kol yer alıyor.

Ayrıca belirlenen lokasyon alanlarında; daha önceden alınan ÇED İzni görüşü kapsamında petrol çıkarılıyor. Yapılan ÇED İzni müracaatı kapsamında da belirlenen lokasyon alanlarında depolama faaliyetinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler