1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABDli Whiting Petroleum iflas başvurusunda bulundu

ABDli Whiting Petroleum iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli petrol şirketi Whiting Petroleum, petrol fiyatlarınını varil başına 20 dolar seviyelerine düşmesinin ardından iflas başvurusunda bulundu.

ABDli Whiting Petroleum iflas başvurusunda bulundu

Enerji Günlüğü - ABD merkezli petrol şirketi Whiting Petroleum, petrol fiyatlarınını varil başına 20 dolar seviyelerine düşmesinin ardından iflas başvurusunda bulundu.

Koronavirüs, Suudi Arabistan - Rusya fiyat savaşı, yükselen tahvil faizleri ve pandemi karşısında milyarlarca dolarlık borçlarını yeniden yapılandırmaya çalışan petrol şirketlerinden ilk düşen Whiting Petroleum oldu. Şirket, koronavirüs salgını kaynaklı talep düşüşü, petrol ve gaz fiyatlarının çok düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle finansal bir yeniden yapılanmanın kendileri için "en iyi yol"  olduğunu kaydederek, 1 Nisan 2020 tarihinde Teksas Güney Bölgesi İflas Mahkemesi'ne iflas koruma başvurusunda bulunduğunu ve New York Menkul Kıymetler Borsası'nda hisselerinin (NYSE: WLL) askıya alınmasını istediğini açıkladı. 

Whiting yaptığı açıklamada, bilançosunda 585 milyon dolardan fazla nakit olduğunu ve ticari taahhütler doğrultusunda faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti. Şirket ayrıca, yeniden yapılandırma sırasında herhangi bir "ek finansmana gerek kalmadan mali yükümlülükleri yerine getireceğini" söyledi.

1980 yılında kurulan Whiting, büyük ölçüde Denver-Julesburg Havzası’nın yayındaki Bakken ve Three Forks Shale’de çalışmalar yürütüyor. 2019 yılı sonu itibariyle, şirketin 485,4 milyon varil petrol eşdeğeri tahmini kanıtlanmış rezervleri bulunuyor. Bu rezervlerin % 55'i petrol, % 21'i doğalgaz sıvısı ve % 24'ü doğalgaz.

Önceki ve Sonraki Haberler