1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD'liler iklim değişikliği için yürüdü

ABD'liler iklim değişikliği için yürüdü

Enerji Günlüğü - ABD’nin 50 eyaletinde binlerce kişi iklim değişikliği için yürüdü. Yürüyüşte Trump yönetiminin iklim politikaları yoğun olarak...

ABD'liler iklim değişikliği için yürüdü

Enerji Günlüğü - ABD’nin 50 eyaletinde binlerce kişi iklim değişikliği için yürüdü. Yürüyüşte Trump yönetiminin iklim politikaları yoğun olarak protesto edildi. 

ABD genelinde 50 eyalete bağlı 370 ayrı kentte çevreciler iklim değişikliği için yürüyüş düzenlediler. Yürüyüşlerde yönetimde 100. gününü geride bırakan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın çevreye ve iklim değişikliğine duyarsızlığı, açıklama ve politikaları protesto edildi. 

200 bin kişinin katıldığı Washington'da gerçekleşen protesto yürüyüşünde "İklim, iş, adalet" sloganları atarak ABD Kongresi'nin bulunduğu Ulusal Park'a yürüyen protestocular daha sonra Kongre'den de Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçtiler. 

Protestocular yürüyüş sırasında  "İklim değişikliğini inkar etmek ateşe körükle gitmektir", "Diren, inşa et, başkaldır" dövizleri taşıdılar. 

Donald Trump'ın ABD Başkanlığını Barack Obama'dan devraldığı 20 Ocak 2017 tarihinde öğle saatlerinde iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji ile ilgili tüm referanslar whitehouse.gov'dan kaldırılmıştı.

TRUMP, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DEFTERDEN SİLDİ!

Önceki ve Sonraki Haberler