1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’nin en büyük petrol sahası Permian’da rekor üretim

ABD’nin en büyük petrol sahası Permian’da rekor üretim

Amerika'nın en büyük petrol sahası Permian Havzası’nda üretim günde yaklaşık 5 milyon varil ile Aralık ayında rekor kırdı. 

ABD’nin en büyük petrol sahası Permian’da rekor üretim

Enerji Günlüğü - ABD`nin Permian sahasında petrol üretimi günde 4,92 milyon varil ile Aralık ayında rekor kırdı.

ABD'nin Teksas ve New Mexico eyaletlerini kapsayan ve ülkenin en büyük petrol sahası olan Permian sahasında petrol üretimi 2021 yılı Aralık ayında rekor kırdı. Permian sahasında günlük petrol üretimi Aralık ayında 4,92 milyon varil oldu. Bundan önceki rekor Mart 2020'de kırılmıştı.  

Permian sahasında da günlük ortalama üretimin Şubat ayında 5 milyon varili aşması bekleniyor. 

ABD PETROL ÜRETİCİSİ ÜLKELERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR  

Öte yandan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, petrol fiyatlarının 7 yılın en yüksek seviyesine çıkması sonrası yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin arzın talebi karşılayacak kadar artması için petrol üreticisi ülkeler ile birlikte çalışmakta olduğunu bildirdi. 

Beyaz Saray'ın petrol fiyatlarının küresel büyüme çerçevesinde izlemeye devam etmesi ve OPEC+ ülkeleri ile gerektiğinde görüşmelerde bulunmayı planladığını söyleyen Horne, "Üretici ve tüketici ülkeler ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu adımlarımız hali hazırda petrol fiyatları üzerinde etkili oldu ve fiyatlarda düzeltme için araçlar masada olmaya devam edecekler" diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler