1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'nin en büyük rafineri şirketi 9 milyar dolar zarar etti

ABD'nin en büyük rafineri şirketi 9 milyar dolar zarar etti

ABD’nin en büyük petrol rafineri şirketi Marathon Petroleum, Covid-19 salgını nedeniyle ilk çeyrekte 9,2 milyar dolar zarar açıkladı. 

ABD'nin en büyük rafineri şirketi 9 milyar dolar zarar etti

Enerji Günlüğü - ABD’nin en büyük petrol rafineri şirketi Marathon Petroleum, Covid-19 salgını nedeniyle ilk çeyrekte 9,2 milyar dolar zarar açıkladı. 

ABD'nin en büyük petrol arıtma, pazarlama ve nakliye şirketi Marathon Petroleum Corporation, koronavirüs salgını nedeniyle yakıt talebinin düşmesiyle 12.4 milyar dolarlık bir değer düşüşü ardından 2020 yılı ilk çeyreğinde 9.2 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. 

16 rafineride ülkenin en büyük rafineri sistemini işleten Şirket, Covid-19 şartlarında çalışmalarını sürdürebilmek için sermaye harcamalarını yüzde 30 oranında (1,4 milyar dolar) ve faaliyet harcamalarını da 950 milyon dolara kadar azaltabileceğini açıkladı. 

Şirket ayrıca, daha düşük yakıt gereksinimlerini dikkate alarak ikinci çeyrekte iş hacmini artırma beklentilerini keskin bir şekilde azalttı. Şirket ilk çeyrekte günde 3 milyon varil olan rafineri üretiminin ikinci çeyrekte % 30 düşüşle günde 2,1 milyon varil olmasını bekliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler