1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'nin hampetrol stokları düşüyor

ABD'nin hampetrol stokları düşüyor

API, ABD stoklarında 4,8 milyon varil ham petrol düşüşü olduğunu açıkladı.

ABD'nin hampetrol stokları düşüyor

Enerji Günlüğü - API, ABD stoklarının bu hafta içinde geçen hafta içinde ABD stoklarında 4,8 milyon varil ham petrol düşüşü olduğunu bildirdi.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından bu hafta için 2,2 milyon varillik bir düşüş bekleniyordu. Açıklanan verilere göre, ABD stoklarında 18 Kasım’da sona eren hafta içinde 4,8 varil ham petrol düşüşü gerçekleşti. API, bir önceki hafta 5,835 milyon varil düşüş bildirmişti.

Ocak ayı teslimi West Texas Intermediate, New York Ticaret Borsası'nda 91 sent veya yüzde 1,1 artarak varil başına 80,95 ABD dolarından işlem gördü. Ocak teslim Brent ham petrolü ise 91 sent ya da yüzde 1 artışla Londra ICE Vadeli İşlemler Borsası’nda varil başına 88,36 dolardan işlem gördü.

Söz konusu piyasa tepkileri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi kilit üyelerinin, ittifakın petrol piyasasında istikrarı hedeflediğini vurgulayarak, bir sonraki OPEC+ toplantısında petrol üretiminin artırılmasına yönelik tartışmalar yapıldığına dair haberleri yalanlamasının ardından geldi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler