1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'nin kayaç petrolü üretimi artışını sürdürecek

ABD'nin kayaç petrolü üretimi artışını sürdürecek

ABD’nin kayaç petrolü üretiminin Mart ayında günde 18 bin varil artarak rekor kırması bekleniyor.

ABD'nin kayaç petrolü üretimi artışını sürdürecek

Enerji Günlüğü - ABD’nin kayaç petrolü üretiminin Mart ayında günde 18 bin varil artarak rekor kırması bekleniyor.

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi'nin (EIA) verilerine göre, ABD'nin kayaç (şeyl) petrolü üretiminin 2020 yılı Mart ayında 18 bin varil/gün artarak 9,18 milyon varil/gün ile rekor kırması bekleniyor. 

Ancak, doğalgaz üretiminin Ocak ve Şubat aylarının ardından Mart ayında da düşmesi bekleniyor. Bu, Ocak 2019'dan bu yana görülen en büyük düşüş olacak. Mart ayında kayaç oluşumlarından doğalgaz üretiminin 200 milyon küp feet/gün azalarak 85,4 milyar küp feet/gün olarak gerçekleşeceği öngörülüyor.

ABD VENEZUELA PETROLÜNÜN YERİNİ ALMAYI HEDEFLİYOR

Petrol üretimini arttıracak olan ABD, petrolünü pazarlamak için Venezuela pazarına göz dikti. Sputnik’te yer alan habere göre, ABD'nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams, ABD'nin Hindistan ve Çin'i, Venezuela petrolünü satın almaktan vazgeçirmeye ikna etmeye çalıştığını söyledi. Abrams, Venezuela hükümetini destekleyen ülkeleri bu yöndeki faaliyetlerinden vazgeçirmek için ikna çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "Venezuela petrolünün en büyük iki müşterisi Hindistan ile Çin'dir. Bu müşterilerle konuşacağız ve Venezuela petrolüne ilişkin Amerikan politikasını anlatacağız" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler