1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD`nin Türk Akımı`na karşı düğmeye bastı iddiası

ABD`nin Türk Akımı`na karşı düğmeye bastı iddiası

Enerji Günlüğü - Makedonya’da başlayan karışıklıkların Türk Akımı Projesi içerisinde yer alan ülkelerde de görüleceği ve bunun arkasında ABD'nin...

ABD`nin Türk Akımı`na karşı düğmeye bastı iddiası

Enerji Günlüğü - Makedonya’da başlayan karışıklıkların Türk Akımı Projesi içerisinde yer alan ülkelerde de görüleceği ve bunun arkasında ABD'nin olduğu ifade ediliyor.

Azeri Yeni Musavat gazetesinde yayınlanan analizdeki iddiaya göre, Güney Akımı’nın iptalinin ardından Rusya’nın Türk Akımı’nı gündeme getirmesi dünyanın iki kutbu arasında çatışmayı daha da sertleştirecek. Bu çerçevede, Makedonya’da son günlerde meydana gelen karışıklıkların arkasında ABD’nin olduğu ve Türk Akımı Projesi içerisinde yer alan ülkelerde karışıklıkların daha da artacağı ifade ediliyor.

AB-Rusya doğalgaz çekişmesinde Trans Adriyatik ve Türk Akımı gibi projelere katılan ülkelerde çalkalanmalara neden olacağına ilişkin iddiaların doğrulanmakta olduğu görüşüne yer verilen haber analizde, daha önce TAP’a destek veren Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan’ın şimdi Türk Akımı’nda yer alacağına ilişkin mesajların Washington’u rahatsız ettiği belirtildi.

Makedonya’da ABD artık turuncu devrim için düğmeye bastığı belirtilen haberde, Washington’un Türk Akımı’na katılmamak için defalarca uyarıda bulunmasına rağmen Gruevsky hükümetinin Rusya’nın yanında yer alması gerilimi arttırdığı belirtiliyor. Üsküp’te ilk kez çok geniş katılımlı gösteriler düzenleniyor. Muhalefet, Başbakan istifa edinceye kadar gösterileri sürdürmekte kararlı. Gruevsky ise geri çekilmek istemiyor.

ABD, bu ülkelerin üçüne de Rusya’nın projesini değil, TAP’ı seçme çağrısında bulunuyor. Atina şimdilik direniyor.

ABD: YUNANİSTAN TÜRK AKIMI'NA SIRT ÇEVİRMELİ

Önceki ve Sonraki Haberler