1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB`nin egzoz emisyon limitine Alman freni!

AB`nin egzoz emisyon limitine Alman freni!

Enerji Günlüğü - AB Çevre Bakanları arabaların km başına CO2 salınım limitini düzenleyen anlaşmayı yeniden görüşmeye karar verdi.Avrupa Birliği'nin...

AB`nin egzoz emisyon limitine Alman freni!

Enerji Günlüğü - AB Çevre Bakanları arabaların km başına CO2 salınım limitini düzenleyen anlaşmayı yeniden görüşmeye karar verdi.

Avrupa Birliği'nin 28 Çevre Bakanı Pazartesi günü Haziran ayında kabul edilen yeni arabaların kilometre başına karbondioksit salınım limitinin 2020 itibariyle 95 gramı geçemeyeceği kararını yeniden ele alma kararı aldı.

DAİMLER VE BMW’NİN GÜÇLÜ LOBİSİ ETKİLİ OLDU

Alman araba şirketleri Daimler ve BMW diğer Avrupalı araba şirketlerinden daha ağır ve daha az yakıt etkinliğine sahip araçlar üretiyorlar ve bu durumda 2020 yılına kadar öngörülen karbon limitini yakalamaları çok zor görünüyor.

Alman otomobil şirketleri Daimler ve BMW’nin güçlü lobisi Başbakan Merkel ve muhafazakar çevrenin desteğini yanına aldı. Berlin Haziran’da alınan kararın maliyetleri çok yükselterek araba sektörüne zarar verdiğini savunuyor ve sürenin 2024 yılına kadar uzatılmasını istiyor.

Alman Çevre Bakanı Peter Altmaier yeniden ele alma kararının çevreyi koruma ilkesine karşı bir mücadele olmadığını, esneklik ve rekabetçilikle iklim koruma gereklilikleriyle Avrupa araba sanayini korumayı nasıl bağdaştırabilecekleri arayışında olduklarını belirterek, önümüzdeki haftalarda böyle bir çözüm yolu bulacaklarına inandığını söyledi.

ÇEVRECİLER TEPKİLİ

Çevreciler Almanya’nın Avrupa arabalarının daha fazla enerji etkinliğine sahip olması ve petrol ithalatına bağımlılığı azaltma şansını teperek AB demokratik ilerlemesine zarar verdiğini söylüyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler