1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’nin Rusya yaptırımları yarın başlayacak

AB’nin Rusya yaptırımları yarın başlayacak

Enerji Günlüğü – AB’nin Rusya'ya karşı getirdiği yeni yaptırımlar yarın uygulamaya giriyor.Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Brüksel'deki daimi elçileri...

AB’nin Rusya yaptırımları yarın başlayacak

Enerji Günlüğü – AB’nin Rusya'ya karşı getirdiği yeni yaptırımlar yarın uygulamaya giriyor.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Brüksel'deki daimi elçileri dün başlayan ve bugün de devam eden toplantıda Rusya'ya karşı geliştirilen ve üç büyük Rus enerji şirketinin sermaye piyasalarından fon almasını önlemeyi de kapsayan yeni yaptırımların yarın başlaması için anlaştılar.

AB diplomatlarının verdikleri bilgilere göre, yatırımların uygulamaya girip girmemesi konusunda üye ülkeler arasında günlerdir devam eden müzakerelerde bir sonucu varıldı ve yaptırımların yarın yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.

Diplomatlar, daimi elçilerin üzerinde anlaştıkları yaptırım paketinin pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılan yaptırımlarla göre değişim göstermediğini belirttiler. Yaptırımlarla birlikte bu yaptırımların kalkması için yerine getirilmesi gereken şartlar da açıklanacak.

AB'nin yeni yaptırımları, Avrupa Birliği sermaye piyasalarında fon temin edemeyecek Rus şirketlerini sayılarını artırıyor. Bu şirketler arasında 3 Rus devlet petrol şirketi de yer alıyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler