1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Abone borçlarının takibi için online merkezi sistem kurulacak

Abone borçlarının takibi için online merkezi sistem kurulacak

Enerji Günlüğü – Abonelikten kaynaklı alacakların tahsiliyle ilgili süreci kolaylaştırıp hızlandıran kanun, yayınlandı. 7155 numaralı, Abonelik...

Abone borçlarının takibi için online merkezi sistem kurulacak

Enerji Günlüğü – Abonelikten kaynaklı alacakların tahsiliyle ilgili süreci kolaylaştırıp hızlandıran kanun, yayınlandı. 

7155 numaralı, Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Resmi Gazete’de yayınlandı. 

Kanun, abonelik sözleşmelerinden ve bu sözleşmelerin ifası amacıyla tüketiciye sunulup bedeli faturaya yansıtılan mal veya hizmetten kaynaklanan para alacaklarına ilişkin haciz yoluyla ilamsız icra takiplerinin, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) bünyesinde oluşturulan Merkezî Takip Sistemi üzerinden başlatılmasına ve haciz aşamasına kadar yürütülmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla yayınlandı. 

MERKEZİ TAKİP SİSTEMİ

Kanun abonelik alacaklarıyla ilgili, UYAP bünyesinde bir Merkezî Takip Sistemi’nin kurulmasını öngörüyor. Alacaklı avukatları, icra takibini başlatmak için Merkezî Takip Sisteminde yer alan takip talebini dolduracaklar ve dosyayla ilgili her türlü detayı da sisteme yükleyecekler. Bu işlemler sonucunda icra takibi başlamış olacak ve otomatikman ödeme emri oluşturulacak.  

Kanun kapsamındaki takiplerde Merkezî Takip Sistemi harcı alınacak ve ayrıca icraya başvurma harcı ile tahsil harcı alınmayacak. Kanun geriye yürümeyecek; halihazırda derdest olan takipler, açıldıkları tarihte yürürlükte bulunan hükümler uyarınca yürütülecek.

Önceki ve Sonraki Haberler