1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Abu Dhabi küresel hidrojen tedariğine hazırlanıyor

Abu Dhabi küresel hidrojen tedariğine hazırlanıyor

BAE'de önemli bir yeşil hidrojen ekonomisi inşa etmek için üç Abu Dhabi merkezli kamu kurumu ortaklık oluşturdu.

Abu Dhabi küresel hidrojen tedariğine hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - BAE'de önemli bir yeşil hidrojen ekonomisi inşa etmek için üç Abu Dhabi merkezli kamu kurumu ortaklık oluşturdu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ana sektörlerde hidrojeni benimsemesini ve kullanmasını hızlı bir şekilde sağlamak için bir yol haritası geliştirmek üzere Abu Dabi Hidrojen İttifakı oluşturuldu. Abu Dhabi Ulusal Petrol Şirketi (Adnoc) ve Ülke'nin iki büyük varlık fonu Mudadala Investment ve ADQ bu çerçevede bir mutabakat anlaşması imzaladılar. 

İttifakın amacı, Dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden Abu Dabi'yi dünya çapında güvenilir ve güvenli bir hidrojen tedarikçisi yapmak olacak. İttifak, ilgili işletme firmaları ve ayrıca küresel ortaklar aracılığıyla kamu hizmetleri, mobilite ve endüstri genelinde hidrojen kullanımını teşvik edecek. 

İttifakın ilk adımı Masdar Şehrinde bir fabrika kurmak olacak. Bu adım daha önce Abu Dhabi Future Energy Co (Masdar) şirketinin çevreci hidrojen üretimi için Alman Siemens Energy AG ile yaptığı anlaşma kapsamında atılacak.

ADNOC HİDROJEN ÜRETİMİNİ ARTTIRACAK

Ortaklar, ittifak aracılığıyla yeşil hidrojen fırsatlarını da takip edecekler. Yapılan açıklamaya göre Adnoc, doğal gazdan hidrojen üretimine bağımsız olarak devam edecek. Adnoc hali hazırda yılda 300 bin ton hidrojen üretiyor. Şirket hidrojen üretiminin yılda 500 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler