1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’ye elektrikli araç şarj noktalarını arttır çağrısı 

AB’ye elektrikli araç şarj noktalarını arttır çağrısı 

Avrupa Birliği'nin iklim hedeflerine ulaşabilmesi için 2024 yılına kadar 1 milyon elektrikli araç şarj noktasına ihtiyacı olduğu kaydedildi.

AB’ye elektrikli araç şarj noktalarını arttır çağrısı 

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği'nin iklim hedeflerine ulaşabilmesi için 2024 yılına kadar 1 milyon elektrikli araç şarj noktasına ihtiyacı olduğu kaydedildi.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Avrupa Ulaştırma ve Çevre Federasyonu (T&E) ve Avrupa Tüketici Örgütü (BEUC), AB Komisyonu'na ortaklaşa yazdıkları bir mektup göndererek, tüketicilerin yeni teknolojili araçlara güveninin arttırılması için şarj altyapısının oluşturulmasının hızlandırılmasını istedi. 2024 yılına kadar kadar AB genelinde halka açık 1 milyon elektrikli araç şarj istasyonu kurulmasının hedeflenmesini isteyen Birlik, 2029 yılına kadar kurulması hedeflenen şarj noktası sayısının da 3 milyon olarak belirlenmesini talep etti. ACEA, belirlenecek hedeflerin hem otomobil üreticilere hem de enerji dağıtım şirketlerine yardımcı olacağını vurguladı. 

BAĞLAYICI HEDEFLER BELİRLENMELİ

ACEA Başkanı Oliver Zipse, AB Komisyonu'na mektubunda, "Komisyon'un hızla eyleme geçmesi ve üye ülkelerde şarj altyapısının oluşturulmasının hızlandırılması için bağlayıcı hedefler belirlemesi gerekli. Aksi takdirde iklim değişikliği ile mücadele hedefleri riske girer" ifadelerini kullandı.

ACEA verilerine göre, 2020 yılı itibariyle AB genelinde halka açık 224 bin 538 elektrikli araç şarj noktası bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler