1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. AB’ye hibrit denizüstü RES’lerin önünü açma çağrısı

AB’ye hibrit denizüstü RES’lerin önünü açma çağrısı

WindEurope, AB'yi hibrit sınır ötesi denizüstü (offshore) hibrit rüzgar enerjisi önündeki politik engelleri kaldırmaya çağırdı.

AB’ye hibrit denizüstü RES’lerin önünü açma çağrısı

Enerji Günlüğü - WindEurope, AB'yi hibrit sınır ötesi denizüstü (offshore) hibrit rüzgar enerjisi önündeki politik engelleri kaldırmaya çağırdı.

Avrupa'da rüzgar enerjisi kullanımını destekleyen WindEurope yaptığı açıklamada, AB’nin denizüstü (offshore) hibrit rüzgar enerjisi projelerini kolaylaştırması gerektiğini belirterek, “Hibrit projeler için piyasa düzenlemelerini açıklığa kavuşturan ve aynı zamanda rüzgar santrali geliştiricilerini bunlara yatırım yapmaya teşvik eden bir çerçeve olması gerekiyor. Gelir perspektifi net değilse, sektör hibrit projeler inşa etmek istemeyecek ve hibritler olmayacak ”dedi.

“POTANSİYELİ AÇIĞA ÇIKARACAK NET POLİTİKAYA İHTİYAÇ VAR”

WindEurope CEO’su Giles Dickson, birden fazla ülkeye bağlanacak projelerin denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi sektörünün geleceğinin büyük bir parçası olacağını, ancak potansiyeli açığa çıkarmak için net bir politikaya ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Dickson, "Paradan ve yerden tasarruf ediyorlar ve Avrupa'daki enerji akışlarını iyileştiriyorlar. AB'nin, Avrupa'nın bu projeleri geliştirmeye başlamasına izin verecek bir ASAP çerçevesi oluşturması gerekiyor” ifadesini kullandı. 

Avrupa rüzgar endüstrisi, hibrit projelerin 2050 yılına kadar toplam 450 GW açık deniz rüzgarının 100-150 GW'ını oluşturması gerektiğine inanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler