1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Acacia, elektrik ihtiyacı için Ankara'da güneş santrali kuracak

Acacia, elektrik ihtiyacı için Ankara'da güneş santrali kuracak

Acacia Maden, Kastamonu’daki bakır tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak için 909 milyon TL yatırımla Ankara’da 50 MW’lık güneş enerji santrali kuracak.

Acacia, elektrik ihtiyacı için Ankara'da güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Polatlı ilçesinde 50 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak. Santralde üretilen elektrik Acacia Maden’in Kastamonu’daki bakır üretimi ile mahsuplaşılacak.

Ankara İli, Polatlı İlçesi sınırları içerisinde Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından 49,90 MWe kurulu gücünde Acacia Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değerinin 909 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 69 hektarlık alanda kurulacak olan santralde toplam 121 bin 576 adet panel ve 11 adet inverter kullanılacak. Santralde yılda yaklaşık 105 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.

Santralde üretilen enerji, yatırımcı firmanın Kastamonu İli, Hanönü ilçesinde yer alan Cevher (Bakır) Üretimi ve Bakır Konsantresi (Kalkopirit) Üretimi işletmesinde öz tüketim amaçlı olarak kullanılacak. Üretilecek enerjinin Adatoprakpınar TM ye bağlanacak ve tüketilen enerji karşılığında mahsuplaşma yoluna gidilecek. Fazla üretilecek enerji ise fatura karşılığı satılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler