1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Adalar'da elektrikli araç dönemine izin engeli

Adalar'da elektrikli araç dönemine izin engeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Adalar ilçesinde atlı faytonlar yerine kullanmayı planladığı 60 adet elektrikli araç deneme çalışmalarına eksik belge nedeniyle izin verilmedi.

Adalar'da elektrikli araç dönemine izin engeli

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Adalar ilçesinde atlı faytonlar yerine kullanmayı planladığı 60 adet elektrikli araç deneme çalışmalarına eksik belge nedeniyle izin verilmedi.

İstanbul Adalar’da, atlı faytonların kaldırılmasıyla birlikte bugün başlaması planlanan elektrikli araç dönemi Adalar Kaymakamlığı’nın izin engeline takıldı. Kaymakamlık, İBB'nin 60 elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti. Test sürüşü için Büyükada'ya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu test sürüşünü gerçekleştiremedi.

Başvuruyu ele alan kaymakamlık, İBB şirketi İETT’nin Karayolları Trafik Kanunu’nda istenen belgelerin tamamını sağlamadığını belirtti. Kaymakamlık açıklaması şu şekilde:

“İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün 15.06.2020 tarih ve 88894955-622.01-24130 sayılı yazınız. İlgi sayılı yazınızda Adalarda kullanılmak üzere 60 adet elektrikli araç alındığı, bahse konu araçların sahada teknik kontrollerinin yapılması ve araçların çalışacağı güzergahların belirlenmesi, test sürüşlerinin yapılması için gerekli iznin verilmesi talep edilmiştir. Bu kapsamda yazıda adı geçen araçların, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 20/1 a/l (Tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan aracın satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için; hurdaya çıkarılma halinde çıkarılış tarihinden itibaren bir ay içinde tescilinin silinmesi için; yazılı olarak ilgili tescil kuruluşuna başvurmak) ve 91 ( Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmak) maddelerinde istenilen belgelerinin bulunmamasından dolayı sahada teknik kontrollerinin yapılması, araçların çalışacağı güzergahların belirlenmesi ve test sürüşlerinin yapılması için istenen izin Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince uygun görülmemiştir. İlgili mevzuat gereği zorunlu belgelerle birlikte müracaatınız halinde talebiniz değerlendirmeye alınacak olup, ilgili belgeler olmadan araçların trafiğe çıkması durumunda Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanacak ve araçlar trafikten men edilecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler