1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Adaların elektrikli faytonu Denizli’den

Adaların elektrikli faytonu Denizli’den

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Sarayköy ilçesinde İstanbul ve Adalar’da kullanılmak üzere Klasik otomobil görünümlü ve yüzde 75 oranında yerli elektrikli...

Adaların elektrikli faytonu Denizli’den

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Sarayköy ilçesinde İstanbul ve Adalar’da kullanılmak üzere Klasik otomobil görünümlü ve yüzde 75 oranında yerli elektrikli fayton üretildi.

İstanbul Adalar’da fayton atları işkencesi ile ilgili haberler gelmeye devam ederken nihayet bu durumu sona erdirecek bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İETT Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine Denizli’de bir firma tarafından üretilen ve yüzde 75’i yerli olan Payitaht adlı elektrikli faytonlar kısa süre içerisinde İstanbul başta olmak üzere Adalar’da kullanılmaya başlanacak.

Denizli'de atların yerini alması planlanan ve ilk üretimi yapılan fayton Makine mühendisi Haluk Şahin tarafından tasarlandı. Klasik otomobil görünümlü ‘Payitaht’ 4 saat şarjla 70-80 kilometre hıza çıkabiliyor. Faytonların seri üretimine kısa süre geçilecek. Faytonun motoru dışında tüm aksamları Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki firmanın tesislerinde üretilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler