1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Adana mensucat güneş elektriği ile iplik üretecek

Adana mensucat güneş elektriği ile iplik üretecek

Pamuk, viskoz, modal viskoz ve polyesteri işleyerek triko ve kumaşa iplikleri üreten Adana Mensucat, Malatya’da güneş enerji santrali kuracak.

Adana mensucat güneş elektriği ile iplik üretecek

Enerji Günlüğü - Adana’da iplik üretimi yapan Adana Mensucat Sanayi Ticaret AŞ, kendi ihtiyacını karşılamak amacıyla güneşten elektrik üretecek. Şirket Malatya’nın Arapgir ilçesinde 112 Ada, 3 numaralı parselde yer alacak tesisi 1.67 MW’lik kurulu güce sahip olacak şekilde projelendirdi. Malatya Valiliği, Adana Mensucat güneş enerji santrali (GES) projesi ile ilgili olarak “çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir” yönünde karar aldı. 

LİKRALI LİKRASIZ İPLİKLER 

Adana Mensucat, ring, Compact Ring, Vortex ve Open-end makinalar ile iplik üretimi yapıyor. Şirket pamuk, viskon, modal viskon, EV Viskon, polyester ve recycle polyester hammaddesini işleyerek her türlü örme (triko) ve dokuma kumaşa yönelik yüzde 100 viskon, yüzde 100 polyester, yüzde 100 Compact penye, polyester/viskon, pamuk/polyester, penye/modal ve karışımlı melanj iplikleri likralı-likrasız ve katlama büküm opsiyonları ile üretim yapıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler