1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Adana ve Kayseri’de depolamalı RES kurulacak

Adana ve Kayseri’de depolamalı RES kurulacak

Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik, 505,4 milyon lira yatırımla Adana ve Kayseri’de 36 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kuracak.  

Adana ve Kayseri’de depolamalı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Adana ve Kayseri il sınırları içinde 36 MW kapasiteli Sarıpınar Rüzgar Enerji Santrali ve elektrik depolama tesisi kurulacak.  

Kayseri ili, Yahyalı ve Develi ilçesi ile Adana ili Feke ilçesi sınırları içinde Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından 36,04 MW kurulu gücünde Sarıpınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 36,04 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 505,4 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan Sarıpınar RES’te toplam 8 adet rüzgar türbini kullanılacak. Elektrik Depolama Tesisi’nin de yer aldığı projede Enerji santralinde üretilecek elektrik enerjisinin 36,04 MWh kurulu gücündeki lityum iyon batarya teknolojili Elektrik Depolama Tesisinde depolanması planlanıyor. 

Kurulacak olan rüzgar enerji santralinde yılda yaklaşık 110 milyon 500 bin kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen ve depolanan elektrik Taşhan Havza Trafo Merkezi’ne 154 kV hat ile bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek.

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler