1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Adana`da hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Adana`da hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Küçük Çınar Elektrik Adana'da 350 KW kapasiteli Hayvan ve Bitki Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi kuracak.Küçük Çınar...

Adana`da hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Küçük Çınar Elektrik Adana'da 350 KW kapasiteli Hayvan ve Bitki Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi kuracak.

Küçük Çınar Elektrik Üretim Satış ve Pazarlama İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından Adana ili, İmamoğlu ilçesi, Danacılı Köyü, İkiara Mevkiinde 1.441 m2 lik alanda “Hayvan ve Bitki Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi (350 KW)” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bedeli 500.000 TL olarak belirlenen proje ile bitki ve hayvan atıklarının (Büyükbaş ve küçükbaş hayvan gübresi, tavuk gübresi, mezbaha atıkları vb.) fermantasyonu sonrasında elde edilecek olan biyogazdan elektrik enerjisi üretilecek. İnşa edilecek kojenerasyon tesisinin kurulu gücünün 350 kVA elektrik, 350 KWT termal olması planlanıyor.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Adana Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler