1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Adana’da tehlikeli ve tehlikesiz atıklardan yakıt üretilecek

Adana’da tehlikeli ve tehlikesiz atıklardan yakıt üretilecek

Yıldırım Atık, Adana’nın Kozan ilçesinde kuracağı tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıkları işleyerek yılda 24 bin ton atıktan türetilmiş yakıt (ATY) üretecek. 

Adana’da tehlikeli ve tehlikesiz atıklardan yakıt üretilecek

Enerji Günlüğü - Yıldırım Atık, Adana’nın Kozan ilçesinde kuracağı tesiste tehlikeli ve tehlikesiz atıkları işleyerek yılda 24 bin ton atıktan türetilmiş yakıt (ATY) üretecek. 

Yıldırım Atık ve Madeni Yağ Geri Dönüşüm Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Nakliye Pazarlama Sanayi ve Tic.Ltd.Şti. tarafından Adana İli, Kozan İlçesi, Güneri Mahallesi’nde bulunan OSB’de “Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme ve Tehlikeli Atık Geri Kazanım Tesisi” işletmeciliğinin yapılması planlanıyor. 

TESİSTE ATIK FLÜORESAN LAMBALAR DA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLECEK

850 bin lira değerindeki proje kapsamında, daha önce salamura zeytin üretim faaliyeti için kullanılmış olan 1700 metrekarelik kapalı alanda tehlikeli ve/veya tehlikesiz atıklar kullanılarak yakıt üretilecek. Ayrıca tesiste Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya işlenmesi de planlanıyor. Bu faaliyet kapsamında tesise kabul edilecek atık elektrikli ve elektronik atıkların yanı sıra atık Flüoresan lambaların ve diğer cıva içeren atıkların işlenmesi planlanıyor. 

Tesiste yılda 24 bin ton atıktan türetilmiş yakıt (ATY) üretilecek ve yılda 3.360 ton kapasitede tehlikeli atık geri kazanımı faaliyeti, yılda 3.000 ton kapasitede atık elektrikli ve elektronik eşya işleme faaliyeti ile yılda 6.000 ton kapasitede tehlikesiz atık toplama ve ayırma faaliyeti yürütülecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler