1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Adanalı KSG, nükleer tedarikçisi ALM ile güçbirliğine gidiyor

Adanalı KSG, nükleer tedarikçisi ALM ile güçbirliğine gidiyor

Enerji Günlüğü - Adanalı çelik ekipmanları üreticisi ve ihracatçısı KSG Makina, Belçikalı nükleer ekipman tedarikçisi Les Ateliers de la Meuse (ALM)...

Adanalı KSG, nükleer tedarikçisi ALM ile güçbirliğine gidiyor

Enerji Günlüğü - Adanalı çelik ekipmanları üreticisi ve ihracatçısı KSG Makina, Belçikalı nükleer ekipman tedarikçisi Les Ateliers de la Meuse (ALM) işbirliğine gidiyor. 

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı, Türk şirketlerle yabancılar arasındaki işbirliği anlaşmalarına sahne oldu. Enerji, savunma, otomotiv ve iş makinaları sektörlerine çelik ekipman ve bileşenleri sağlayan KSG Makina, Belçikalı nükleer, medikal, yenilenebilir enerji ekipmanları tedarikçisi Les Ateliers de la Meuse (ALM) ile güçlerini birleştirdi. KSG Makina’nın nükleer alanında önemli bir tedarikçi olmasının önünü açması beklenen anlaşma, 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda imzalandı. 

KSG ve ALM bu stratejik iş birliğiyle Türkiye, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya’daki nükleer santral projeleri için birlikte çalışacaklar. 

SEZGİN: ANLAŞMA KSG’Yİ GÜÇLENDİRECEK

KSG Makina Yönetim Kurulu Üyesi Dr. O. Şener Sezgin, anlaşmayla birlikte iki şirketin çalışanları arasında bilgi ve uzmanlıkların aktarılacağını ifade etti. Sezgin, iki şirketin nükleer, uzay, otomasyon, savunma, enerji ve petrokimya sektörlerindeki varlıklarını bu iş birliğiyle daha da güçlendirip artıracağını vurguladı.

YENİ SEKTÖRLERE BİRLİKTE GİRECEKLER

Gaz, biyokütle, kriyojenik ve atık yönetimi gibi yeni sektörlere de açılan ALM şirketinin Genel Müdürü Jeremie Havart, KSG Makina ile nükleer enerji başta olmak üzere birçok sektörde iş birliği yapmak için güçlerini birleştirdiklerini söyledi. Havart, KSG Makina ile yapacakları işbirliğinde Nükleer Enerji sektörü ile birlikte pek çok yeni sektöre de girileceğini duyurdu. 

Enerji Günlüğü 

Kozlov: Akkuyu NGS'de ilk ünite 2023’de devreye girecek

Voronkov: Akkuyu’da güvenlik standartları en üst seviyede 

Önceki ve Sonraki Haberler