1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Adana'ya 30 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Adana'ya 30 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Bem Ka Enerji, Adana'nın Kozan ilçesinde bitkisel atıklardan elektrik üretmek için 30 MW'lık biyokütle tesisi kuracak. Bem Ka Enerji...

Adana'ya 30 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Bem Ka Enerji, Adana'nın Kozan ilçesinde bitkisel atıklardan elektrik üretmek için 30 MW'lık biyokütle tesisi kuracak. 

Bem Ka Enerji A.Ş. tarafından, Adana ili, Kozan İlçesi, Organize Sanayi Bölgesi 2. Etapta 30 MWe (90MWt) kurulu gücünde biyokütleden kombine elektrik enerjisi ve ısı üretim santrali tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. 

245.406.359,85 TL bedelli projenin amacı, başta Adana bölgesi ve çevre illerde bulunan biyokütlenin yakılmak sureti ile elektrik enerjisine çevrilmesi. Santralde toplamda 197.000 ton/yıl miktarındaki biyokütlenin yakılması suretiyle elektrik enerjisi ve ısı üretilmesi planlanıyor. 

Tesiste hammadde olarak pamuk, mısır, ayçiçeği, buğday, arpa, soya, yerfıstığı, orman ve orman endistrisinde ortaya çıkan ağaç atıkları v.b. bitkisel atıklar kullanılacak. Bu atıkların yakılmasıyla elde edilecek buharın buhar tribününden geçirilmesi suretiyle de elektrik enerjisi elde edilecek. 

Tesis devreye girdiğinde, 720 MWh/gün elektrik üretimi ve yakın çevredeki sanayi kuruluşlarına veya OSB içerisindeki tesislerde kullanıma sunulmak üzere 3600 MMBtu /gün ısı ve buhar elde edilebilme kapasitene sahip olacak.

Bem Ka Enerji'nin elektrik üretim santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler