1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Adana`ya 815 MW`lık Termik santral yapılacak

Adana`ya 815 MW`lık Termik santral yapılacak

Enerji Günlüğü -Adana Çınar Enerji tarafından Adana'da 815 MW kurulu gücünde Misis Termik Santrali yapılması planlanıyor.Adana Çınar Enerji Elektrik...

Adana`ya 815 MW`lık Termik santral yapılacak

Enerji Günlüğü -Adana Çınar Enerji tarafından Adana'da 815 MW kurulu gücünde Misis Termik Santrali yapılması planlanıyor.

Adana Çınar Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Adana İli, Yumurtalık İlçesi sınırları içerisinde ithal kömüre dayalı süperkritik pulverize kazan teknolojisi ile çalışacak, 815 MWe / 830 MWm / 2.223 MWt kurulu güçte olacak “Misis Termik Santrali Entegre Projesi planlanıyor. Proje kapsamında, endüstriyel atık (kül/cüruf) depolama alanı, derin deniz deşarjı, iskele ve dolgu alanı da bulunuyor.

1 trilyon 200 milyon TL değerindeki proje ile kurulacak santralde yıllık ortalama 6.520.000.000 kWh (6.520 GWh) elektrik üretilmesi hedefleniyor.

PROJE İÇİN 18 EYLÜL'DE İKD TOPLANTISI YAPILACAK

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje için 18 Eylül'de İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı yapılacağı duyuruldu.

Proje için ÇED Süreci bu yıl Şubat ayında başlamıştı.

MİSİS TERMİK SANTRALİ'NDE ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler