1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Adana'ya iki yeni termik santral kurulacak

Adana'ya iki yeni termik santral kurulacak

Çukurova Demtaş Enerji tarafından Adana'da ithal kömüre dayalı 600'er MW'lık iki yeni termik santrali kurulması planlanıyor. 

Adana'ya iki yeni termik santral kurulacak

Enerji Günlüğü - Çukurova Demtaş Enerji tarafından Adana'da ithal kömüre dayalı 600'er MW'lık iki yeni termik santrali kurulması planlanıyor. 

Çukurova Demtaş Enerji Üretim Ticaret A.Ş., Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Demirtaş Mahallesi yakınlarında 600'er MW kurulu gücünde Ece Termik Santrali ve Hande Termik Santrali kurulması planlanıyor. 

69,26 hektar alan üzerinde kurulacak Ece Termik Santrali ve  70,71 hektar alan üzerinde kurulması planlanan Hande Termik Santralinde ithal kömüre dayalı pulverize kazan teknolojisi kullanılacak. 

Her bir tesisin proje maliyeti 1.800.000.000 TL olarak hesaplandı. 

PROJELER İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Hande Termik Santali, atık depolama alanı (kül/cüruf) ve deniz deşarjı entegre projesi ve Ece Termik Santali, atık depolama alanı (kül/cüruf) ve deniz deşarjı entegre projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başladı. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Adana Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler