1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Adapazarı rüzgâr santrali büyütülecek 

Adapazarı rüzgâr santrali büyütülecek 

Uygun Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ tarafından işletilen Adapazarı Rüzgâr Enerji Santrali’nin kurulu gücü 80 MW’den 281 MW’ye yükseltilecek. 

Adapazarı rüzgâr santrali büyütülecek 

Enerji Günlüğü - Uygun Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ, Sakarya Taraklı ve Bolu Göynük sınırları içerisindeki Adapazarı Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini arttırmaya hazırlanıyor.

Şirketin hazırladığı kapasite arttırım projesine göre, halen 16 türbinden oluşan 80 MW’lik Adapazarı RES’e 33 yeni türbin daha ilave edilecek. Böylece santral 49 türbinden oluşan toplam 281 MW’lik bir tesise dönüşecek. Kapasite artışı projesi için yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapılacağı hesaplanıyor. 

Adapazarı RES kapasite artırım projesine dair ÇED Raporu onaya sunuldu. İnceleme ve değerlendirme sürecindeki proje ile ilgili olarak 22 Nisan 2024 tarihinde İnceleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısı gerçekleştirilecek. 

ADAPAZARI RES HAKKINDA...

Adapazarı RES’i işleten Uygun Eneröi, RT Enerji bünyesinde faaliyet gösteriyor. Uygun Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait Adapazarı RES, Sakarya’nın Taraklı ve Bolu’nun Göynük ilçesi sınırları içinde yer alıyor. 

Aralık 2020 tarihinde işletmeye alınan Adapazarı RES, 16 türbinden oluşuyor. Mevcut 80 MW’lik kurulu gücü yıllık 280 milyon kWh elektrik üretim kapasitesine sahip tesis, Ekim 2021 tarihinde bütün türbinlerin kurulumuyla tam kapasite üretime geçti. Adapazarı RES mevcut üretimiyle yaklaşık 20 binden fazla hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılıyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler