1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Adese, 2014`te yüzde 35 enerji tasarrufu sağladı

Adese, 2014`te yüzde 35 enerji tasarrufu sağladı

Enerji Günlüğü - Adese uyguladığı ‘verimlilik’ ve ‘sürdürülebilirlik’ stratejisiyle 2014 yılında enerji giderlerinde % 35’e varan tasarruf...

Adese, 2014`te yüzde 35 enerji tasarrufu sağladı

Enerji Günlüğü - Adese uyguladığı ‘verimlilik’ ve ‘sürdürülebilirlik’ stratejisiyle 2014 yılında enerji giderlerinde % 35’e varan tasarruf sağladı.

Adese, yürüttüğü mağaza modernizasyonları ve verimlilik çalışmaları ile 2014 yılında enerji giderlerinde yüzde 35’e varan tasarruf sağladı.

2014 yılında metrekare verimliliğine odaklanan Adese, başlattığı “Doğa Dostu Verimli Market” temalı çalışmaları ile önemli oranda enerji tasarrufu sağladı.

Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben, 2009’dan itibaren sektörde ciddi dönüşümler ve değişimler yaşandığına,rekabetin sertleştiğine, fiyat odaklı hareketlerin arttığına ve sektörde kârlılıkların azaldığına dikkat çekerek, Adese olarak bu nedenle 2012 yılından itibaren ‘verimlilik ve sürdürülebilirliği’ strateji olarak benimsediklerini söyledi.

Erben, "Mağazalarımızı tek tek ele alıp değerlendirdik ve taşınma, kapatma, büyütme, küçültme, modernizasyon gibi konularda radikal kararlar aldık. Bazı bölgelerden çıkıp, yeni bölgelere açıldık. Lojistik hattımızı daha verimli hale getirdik. Mağazalarımızın enerji tüketimine etki eden birincil önemdeki iş süreçlerimizde bazı modernizasyonlarda ve yatırımlarda bulunduk. Verimlilik odaklı operasyonlarımızı 2014’te de kararlılıkla sürdürerek enerji giderlerimizde yüzde 35’e varan oranlarda tasarruf sağladık. Elde ettiğimiz tasarrufu Adese’nin büyümesinde ve operasyonel süreçlerinin iyileştirilmesinde kullanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler