1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Adıyaman Üniversitesi’nden yerli ve ucuz rüzgar türbini

Adıyaman Üniversitesi’nden yerli ve ucuz rüzgar türbini

Enerji Günlüğü - Adıyaman Üniversitesi'nin tasarladığı ve 20 bin liraya yerli malzemelerle geliştirilen rüzgar türbini elektrik üretmeye başladı.Enerji...

Adıyaman Üniversitesi’nden yerli ve ucuz rüzgar türbini

Enerji Günlüğü - Adıyaman Üniversitesi'nin tasarladığı ve 20 bin liraya yerli malzemelerle geliştirilen rüzgar türbini elektrik üretmeye başladı.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Soğukpınar tarafından yerli malzemelerle 20 bin liraya geliştirilen 10 metre yüksekliğinde ve 5 metre kanat çapındaki rüzgar türbini üniversitenin Altınşehir Kampüsü'ne kuruldu.

EVLERDE DE ÜRETİM YAPABİLİR

Rüzgar türbini için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yrd. Doç. Dr. Soğukpınar, yerli malzemelerle tasarladıkları rüzgar türbini ile evlerde elektrik üretilebileceğini belirterek, "Adıyaman'ın dışından hiç yardım ve malzeme almadan kendi imkanlarımızla rüzgar türbinini yaptık. 20 bin liralık bütçemizle yapabileceğimiz en iyi malzemeleri kullanarak rüzgar enerjisinden elektrik üretmeyi başardık. Özellikle rüzgar enerjisi bakımından iyi bölge olan Sincik ilçemizde bu türbinimizle rahatlıkla elektrik üretilebilir. İleriki dönemlerde hedefimiz daha büyük türbinler üretebilmek. Yüzde yüz yerli malzemeler ve imkanlar kullanılarak rüzgar türbini yaptığımız için çok mutluyuz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler