1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Adıyaman'da 16 otogaz bayisine rekabet soruşturması

Adıyaman'da 16 otogaz bayisine rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, Adıyaman il merkezinde faaliyet gösteren 16 otogaz bayisi hakkında soruşturma açtı.Adıyaman il merkezinde faaliyet gösteren...

Adıyaman'da 16 otogaz bayisine rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, Adıyaman il merkezinde faaliyet gösteren 16 otogaz bayisi hakkında soruşturma açtı.

Adıyaman il merkezinde faaliyet gösteren otogaz bayilerinin aralarında anlaşarak fiyatları yükselttikleri iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 16 otogaz bayisi hakkında soruşturma açtığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Rekabet Kurulu, şirketlerin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti., Beyazyıldız Madeni Yağlar ve Petrol Ürünleri Turizm Gıda Otomotiv Tic. ve San. Ltd. Şti.Atayoğlu Petrol Ürünleri Tekstil Gıda İnşaat Turizm Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti.,Tohumcu Akaryakıt Taşımacılık Oto Lastikleri İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.,Dostlar Akaryakıt Nakliyat Gıda ve Yem San. Tic. A.Ş.,Mustafa Dağdevran,Mustafa Yücel Petrol Akaryakıt Turizm Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Şti.,Karınca Akaryakıt Enerji İnşaat Orman Ürünleri Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.,Öncebe Petrol İnşaat San. ve Tic. A.Ş. Adıyaman İpek Akaryakıt Otomotiv Gübre İnşaat Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.,Doğkar Akaryakıt Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Temizlik San. ve Tic. Ltd. Şti.,Celaloğulları Akaryakıt Gıda Otomotiv Nakliyat İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.,Alibeyoğulları Akaryakıt Doğalgaz İnşaat Mühendislik Taşımacılık Gübre San. ve Tic. Ltd. Şti.,Daşcanlar Akaryakıt Taşımacılık İnşaat Demir Çelik Metal Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.,Gap Akaryakıt Nakliyat Gıda İletişim Madencilik Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş., Denyıl Akaryakıt Nakliye Tekstil Gıda Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler