1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Adıyaman`da 2 MW`lık GES kurulacak

Adıyaman`da 2 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Fırathan Enerji, Adıyaman'da 2 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Fırathan Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti.,  Adıyaman...

Adıyaman`da 2 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Fırathan Enerji, Adıyaman'da 2 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Fırathan Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti.,  Adıyaman ili, Merkez ilçesi, Paşamezrası Mahallesinde toplamda yaklaşık 231 526,5 m2’lik alanın 33 234,311 m2’lik bölümünde 2 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali kuracak.

Her bir megavat için bedeli 820 000 TL olarak hesaplanan proje kapsamında birbirinden bağımsız her biri 1 MW Kurulu gücünde 2 ayrı GES kurulacak. 

Kurulması planlanan tesiste 8 888 adet çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 25 kW olan 80 adet evirici (inverter) kullanılacak. Tesise birbirine seri halde bağlanmış 20 adet panelden oluşan 4 string toplamında 80 adet panel bağlanacak.

Yıllık yaklaşık bir tesisten 2 520 000 kWh’lik elektrik üretimi yapılacağı düşünülüyor. 

ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Proje ile ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı alındı. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirileek Adıyaman Valiliği tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verildiğini duyurdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler