1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Adıyaman'da petrol aramaları için istimlak

Adıyaman'da petrol aramaları için istimlak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Adıyaman’daki bazı petrol faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu araziler kamulaştırılıyor. Petrol...

Adıyaman'da petrol aramaları için istimlak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Adıyaman’daki bazı petrol faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu araziler kamulaştırılıyor. 

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre; TPAO’nun Adıyaman sınırları içinde bulunan petrol arama faaliyetleri için gerekli bazı taşınmazlar, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınamadı. TPAO bunun üzerine söz konusu taşınmazların istimlak edilmesi talebiyle Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. Söz konusu başvurular olumlu karşılandı ve ilgili taşınmazlar kamu yararı bulunduğu gerekçesiyle istimlak edildi. 

Kamulaştırılan taşınmazlardan ilki Kahta İlçesi Yolaltı Köyü Kavak Mevkii’ndeki 31 numaralı parselin 803 metrekarelik kısmından oluşuyor. Söz konusu araçzi, Kuzey Cendere-1 lokasyon yolu için kullanılacak. 

İstimlak edilen ikinci taşınmaz ise Şerefli Köyü Büklüm Köy karşısı mevkiindeki 57 numaralı parselin 2 bin 588,60 metrekarelik kısmından oluşuyor. Söz konusu taşınmaz, Batı Altıntop-2 lokasyon sahası için kullanılacak. 

İstimlaki kararlaştırılan üçüncü taşınmaz ise Kahta ilçesi Güdülge Köyü Elbeyi mevkiindeki 319 numaralı parselin 954 bin 43 metrekarelik kısmından oluşuyor. Bu taşınmaz da Elbeyi-9 ile Elbeyi-12 lokasyonu arasında yer alıyor ve yol yapımında kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler